top of page

Evenement

za 05 nov

|

Knokke-Heist

RONDLEIDING IN HET HEY-MUSEUM IN HEIST

Moet er nog zand zijn? In een voormalige visserswijk in Heist vertelt dit grondig gerenoveerde museum de 2000-jarige geschiedenis van de Zwinstreek, de streek ten noordoosten van Brugge (Damme, Heist, Moerkerke...), een "product" van zee, wind, zand en mens

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
RONDLEIDING IN HET HEY-MUSEUM IN HEIST
RONDLEIDING IN HET HEY-MUSEUM IN HEIST

Uur en locatie

05 nov 2022, 10:30 – 12:00

Knokke-Heist, Pannenstraat 138, 8300 Knokke-Heist, België

Over dit evenement

In een neogotisch schoolgebouw uit 1899 gelegen in een voormalige visserswijk in Heist, bevindt zich het museumSinfalaheeft tot de sluiting wegens opsluiting het 2000 jaar oude verhaal verteld van de Zwinstreek, een "product" van zee, wind, zand en mens. Het (dagelijkse) leven van de bewoners van deze bijzondere regio, zowel aan de kust als op zee, was het uitgangspunt. De collectie gaat dan ook over visserij en scheepvaart, maar ook over landbouw in dit poldergebied, volkscultuur, verenigingsleven etc.

Een zilveren voering! De opsluiting werd gebruikt om een grondige renovatie van het museum uit te voeren. Bij deze gelegenheid veranderde de plaats van naam: het heette voorheen een museumSinfala, verwijzend naar de Sincfal-inham, de vroegere naam van de Zwin-inham. het draagt nu de naam vanBelevingscentrum Hé. Het nieuwe complex, sinds afgelopen zomer geopend na een schitterende renovatie, staat in wezen in het teken van de geschiedenis, maar ook van het heden en de toekomst van de badplaats Knokke-Heist. De huidige tentoonstelling gaat over de spelletjes en sporten die vroeger en nu in deze hoek van de kust werden beoefend. Het is schitterend aangelegd, met ondersteuning van de modernste computer- en audiovisuele museumtechnieken.

Tickets

  • HOE MUSEUM

    € 10,00
    +€ 0,25 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page