top of page

Evenement

zo 07 mei

|

GROOT-BRITTANNIË

REIS VAN TUINEN IN ENGELAND

Informatie en reserveringen: Diane Michiels Mobiel +32 475 60 60 86 E-mail: diane@momentum-belgium.be

REIS VAN TUINEN IN ENGELAND
REIS VAN TUINEN IN ENGELAND

Uur en locatie

07 mei 2023, 08:30 – 10 mei 2023, 21:10

GROOT-BRITTANNIË

Over dit evenement

DE SCHOONHEID VAN ENGELSE TUINEN - KENT ET  LONDEN

07-10/05/2023

Nadat we de Eurostar vanaf Brussel-Zuid hebben genomen, komen we aan in Londen en worden we overgeplaatst naar dekent, traditioneel de bijnaam "Tuin van Engeland".   Dit graafschap ligt ten zuidoosten van Londen tussen het Engelse Kanaal en de monding van de Theems.

We bezoeken de tuinen vanSissinghurst, een van de mooiste en meest populaire tuinen ter wereld. Een kennerstuin die de overblijfselen van een Elizabethaans landhuis omringt en werd ontworpen door schrijver Vita Sackvill-West en haar man Sir Harold Nicolson toen ze op het terrein woonden. Deze enorme uitgestrektheid bestaat uit vele kleine tuinen, waaronder de witte tuin, de boerentuin, de rozentuin, enz.

We vervolgen onze route naar Westerham om deChartwell landhuis.   Hier woonde Sir Winston Churchill van 1922 tot zijn dood in 1965. Het huis is weinig veranderd sinds zijn dood en elke kamer roept levendig zijn carrière en zijn vele hobby's op.   Er zullen museumzalen te bewonderen zijn met medailles, uniformen, foto's en geschenken van over de hele wereld. Het atelier in de tuin bevat veel van zijn schilderijen en er is ook de Golden Rose-promenade, de meren, de zwarte zwanen, het standbeeld van Sir Winston en de muur die hij met de hand heeft gebouwd.

We zullen de bezoekenhever kasteel, een romantisch kasteel gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw waar de voormalige eigenaren, de familie Astor, een bijgebouw in Tudor-stijl hebben toegevoegd en uitgebreide restauratiewerkzaamheden hebben uitgevoerd in de vroege jaren 1900. Binnen zult u de prachtige meubels, lambrisering en werken van kunst.   De tuinen zijn bekroond en zitten vol wonderen zoals een meer met lodge en galerij, een klassieke sculptuur in de regelmatig aangelegde Italiaanse tuin, een tuin met onder architectuur gesnoeide bomen, een tuin van fijne kruiden, een klassiek doolhof en een aquatisch doolhof.

Op de derde dag zullen we deleeds kasteelalvorens open te gaan voor het publiek.   Oorspronkelijk in romaanse stijl, gebouwd op 2 eilanden in het midden van een meer, werd het door Lord Conway beschreven als "het mooiste kasteel ter wereld".   Het wordt al 900 jaar bezocht door vele koningen en koninginnen van Engeland.   Er is een grote collectie voorwerpen (meubels, wandtapijten, kunstwerken, decoraties) van de Middeleeuwen tot heden.   In alle seizoenen zijn de tuinen een explosie van kleuren.   Bosjes bollen en wilde bloemen in de lente in de Wood Garden, aromatische kruiden…

Wij gaan dan naarLondenvoor de middag van 9 mei en woensdag 10 mei waar we nog enkele mooie bezoeken voor jullie plannen (Kew-tuinenen ofHampton courten ofRiverhill Himalaya-tuinen) evenals vrije tijd opCovent-tuinenzonder suggesties voor shows of restaurants te vergeten!

Prijs per persoon in tweepersoonskamer1145 €

Prijs per persoon in een eenpersoonskamer:1395 €Dubbel te delen op aanvraag

Borg 600€

Betaling van het saldo voor 10/02/2023

Gegarandeerde reis vanaf 30 personen.

De prijs is inclusief:

  • Eurostar trein Brussel Midi - Londen

Brussel-Londen: 08:52-09:57

Londen-Brussel: 18:04 - 21:13 uur

  • 2 nachten in het Mercure Maidstone 4* hotel
  • 1 nacht in hotel in Londen
  • Halfpension water, 2 glazen wijn of bier en koffie
  • Dag 1 lunch en 3 diners
  • Franstalige gids + audiofoon
  • Begeleiding

De prijs is exclusief:

  • Maaltijden en drankjes zijn niet bij het programma inbegrepen.
  • Annulerings- en bijstandsverzekering
  • Tips

Informatie en reserveringen:

Diane Michiels

Mobiel +32 475 60 60 86

E-mail: diane@momentum-belgium.be

Share this event

bottom of page