top of page

Evenement

wo 22 mrt

|

Brussel

Vrouwenreis in Brussel

Een onvergetelijke dag!

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
Vrouwenreis in Brussel
Vrouwenreis in Brussel

Uur en locatie

22 mrt 2023, 11:00 – 18:00

Brussel, Koningsplein, 1000 Brussel, België

Over dit evenement

"Vrouwenreis in Brussel" 

begeleid door Colette Lamarche

Hoogtepunten van de dag:

Reis van de vrouw

Aristocraten, begijnen, visverkopers en ontwerpers: een wandeling onder leiding van Colette Lamarche rond het thema van vrouwen die Brussel hebben getekend zoals Gabrielle Petit, de wederzijdse hulp van arbeiders, kantwerksters, Koningin Elisabeth, Madame Chapeau.

Table d'hôte in de Sint-Hubertusgalerijen: bij Véronique Toefaert

Lunch in een charmant appartement (geen lift!) gelegen op een uitzonderlijke locatie: de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij. Maar net zo goed als de heerlijke maaltijd die aan tafel wordt geserveerd door de heerlijke gastvrouw, is het de ervaring zelf die de moeite waard is. Een lunch als geen ander die je minstens één keer moet meemaken als je verliefd bent op Brussel.

Doorgang Bortier

De passage Bortier, ingehuldigd in 1848, is een verborgen parel in de Kunstberg. Je komt binnen via de rue de la Madeleine en je wandelt langs het lichtgevende glazen dak en op het ritme van de typische boekverkopers.

Mary, de passie voor artisanale chocolade sinds 1919

Het verhaal van Mary Delluc is dat van een kunstenaar en gastronoom, een echte pionier gedreven door onuitputtelijke creativiteit. Gepassioneerd door het werken met chocolade, richtte ze haar eerste boetiek op in 1919. Gepatenteerde leverancier aan het Hof van België sinds 1942, Maison Mary combineert vandaag op harmonieuze wijze traditie en moderniteit, tussen vrouwelijke gordijnen en iconische en glamoureuze dozen die opnieuw in de schijnwerpers staan. . Naar een Mary-boetiek gaan, is verfijning tot het uiterste ervaren.

Rondleiding en tentoonstelling 175 jaar Sint-Hubertusgalerijen

In werkelijkheid vormen de Sint-Hubertusgalerijen niet één, maar drie prachtige galerijen (de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij) die u niet mag missen in Brussel! Geopend in 1847 onder supervisie van architect JP. Cluysenaar, ze behoren tot de oudste van Europa en staan sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Roseline d'Oreye

Roseline d'Oreye, illustrator en beeldend therapeut is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Ze tekent al sinds ze een potlood in haar hand kan houden, sinds haar vroegste jeugd. Ze heeft net haar boetiek met zijden sjaals geopend in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Rondom een glas champagne zal ze in de historische salons van de galeries haar werk aan ons voorstellen, gevolgd door een bezoek aan haar winkel.

Programma details

- Deelnemers: maximaal 15 personen (ook toegankelijk voor mannen)

- Datum: woensdag 22 maart

- Vertrek (ontmoetingsplaats) stipt om 11u00 Koningsplein - Ingang van de kathedraal van St. Jacques-sur-Coudenberg - Koningsplein (300m van het Centraal Station -  Parking _cc781905-5cde-3194- bb3b- 136bad5cf58d_Interparking Kruidenmarktstraat 104, 1000 Brussel naast de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, op 400 m van het Koningsplein).

- 11u00: Women's Journey in Brussels onder leiding van Colette Lamarche

- 13.00 uur: lunch

- 14.30 uur: rondleiding door de Bortier-galerij

- 15u30: Chocolat Mary en rondleiding door de Sint-Hubertusgalerijen en tentoonstelling 175 jaar Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

- 16.30 uur: Ontmoeting bij Roseline d'Oreye / demonstratie sjaalknopen met een glaasje bubbels in de historische directiekamer van de galerij, gevolgd door een bezoek aan Roseline.

- +/- 17.30 uur: einde

Deelname: 80€ per persoon (maaltijden en drankjes inbegrepen)

Uw inschrijving is van kracht na ontvangst van uw betaling. Inschrijvingen gebeuren op volgorde van ontvangst van betaling.

Tickets

  • Vrouwenreis in Brussel

    € 80,00
    +€ 2,00 servicekosten
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Share this event

bottom of page