top of page

Evenement

za 21 okt

|

Retranchement

LE SOUPER

Les inscriptions sont closes
Voir d'autres événements
LE SOUPER
LE SOUPER

Uur en locatie

21 okt 2023, 20:00 – 21:30

Retranchement, Dorpsstraat, 4525 AH Retranchement, Pays-Bas

Over dit evenement

ZATERDAG 21 OKTOBER - 20.00 uur - D'OUWE KERK RETRANCHMENT

"HET DINER"

Speciaal voor Z-Club leden,Stefanus van Quatrebarbes en Frédéric Goulet vertolken “Le Souper” van Jean-Claude Brisville. Dit prachtige stuk nodigt ons uit voor dit onwaarschijnlijke “avondmaal” tussen FOUCHE en TALLEYRAND, in 1815, met als doel een status voor Frankrijk te vinden.

Gebaseerd op de biografie van Joseph Fouché door Stefan Zweig, verfijnt de auteur zijn documentatie, “als een schatzoeker” “schraapt door de geschiedenis en ontdekt fantastische schatten”.

Op 20 september 1989 werd de première in Parijs begroet met een staande ovatie van het publiek. Het stuk, opgevoerd in het theater van Montparnasse, liep vervolgens drie jaar in Frankrijk voordat het werd bekroond met de Grand Prix du Théâtre van de Académie française.

“Hun gespannen, boeiende face-to-face ontbeert geen panache of smaak, waarbij ironie, bijtigheid en humor met nuance worden behandeld, waarbij zorgvuldig Brisville’s schrijven en zijn briljante antwoorden worden gedestilleerd (…). Het verstilde, schijnbaar ongedwongen en vrije spel van Chesnais reageert op de innerlijke kracht, de zonnekracht van Arestrup, een uniek en magnifiek beest. » Annie Chénieux, JDD, 21 februari 2015

(Toneelstuk in het frans)

 

Tickets

  • TRÉATRE "LE SOUPER"

    € 35,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page