top of page

Evenement

za 08 okt

|

Knokke-Heist

DE KUNST OF DE BELOFTE VAN GELUK...

Een geweldige en spannende conferentie die u niet mag missen!

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
DE KUNST OF DE BELOFTE VAN GELUK...
DE KUNST OF DE BELOFTE VAN GELUK...

Uur en locatie

08 okt 2022, 18:30

Knokke-Heist, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist, Belgique

Over dit evenement

"Kunst of de belofte van geluk: Hoe kunst ons geneest..."

 

 

 

Er is niets oppervlakkigs aan het plezier dat kunst ons biedt. Het helpt ons onszelf beter te leren kennen, en dus intenser te leven. Kunst gaat niet alleen over zien, het gaat over het proeven van de essentie van de wereld. Kan het echt ons leven leiden? Is het de belofte van genezing? Een ontsnapping aan het lijden van de wereld om ons heen? Kunst is de belofte van gedeeld geluk, zij is in staat ons te leiden, te stimuleren en zelfs te troosten. Maar om het ware nut ervan te ontdekken, moeten we ons eerst afvragen wat onze spirituele en emotionele behoeften zijn. Wat zijn de psychologische kwetsbaarheden die kunst kan oplossen?

 

 

Deze conferentie stelt voor de cathartische wegen van de esthetische ervaring te verkennen. Het zal trachten onze psychologische zwakheden te identificeren en te laten zien hoe kunst deze kan overwinnen. De begrippen sublimatie, catharsis en veerkracht zullen uitvoerig worden besproken. Kunst is een diepe vreugde die conflicten overstijgt en ons moed geeft. Bovenal is het de mooiste manier om de mysteries van de wereld te verwelkomen.

 

Olivier Duquenne is kunsthistoricus, kunstcriticus en docent. Hij doceert aan de Ecole supérieure des arts de l'Image "Le 75" in Brussel, en aan de Académie des Beaux-arts in Namen

Tickets

  • Conferentie: Kunst

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page