top of page

Evenement

di 24 jan

|

COSTA RICA

COSTA RICA

Info en reservatie: Diane Michiels GSM: 0475/60 60 86 Veel mensen zeggen dat Costa Rica de mooiste natuur ter wereld biedt. Adembenemende landschappen en uitzonderlijke ontdekkingen die u niet mag missen, onder de Caribische zon … midden in de Europese winter

Geen kaartjes te koop
Zie andere evenementen
COSTA RICA
COSTA RICA

Uur en locatie

24 jan 2023, 19:00 – 03 feb 2023, 19:00

COSTA RICA

Over dit evenement

COSTA RICA ONTDEKKEN: NATUUR EN AUTHENTICITEIT

Zclub neemt je mee om Costa Rica te ontdekken, zijn nationale parken met zijn weelderige natuur, de diversiteit van zijn fauna, zijn vulkanen en het warme welkom van zijn inwoners.

We nemen je mee op een circuit door dit land met een rijke biodiversiteit. We beginnen onze reis in de hoofdstad San José, gelegen in het hart van de uitgestrekte vruchtbare vallei van de Mesata Central.

We vertrekken dan naar de Caribische kust, door het Braulio Carrillo National Park, met zijn passen en bergen die tot meer dan 2000 meter boven zeeniveau stijgen, door het Andesgebergte. Daar zullen we het dorp Tortuguero ontdekken, met een presentatie over zeeschildpadden. We zullen de fauna en flora van Tortuguero National Park observeren met zijn honderden soorten planten, zijn eeuwenoude bomen, spinapen, vogels, luiaards...

De volgende etappe van onze reis brengt ons naar de Sarapiqui-regio, de noordelijke vlaktes, het Caribische ecosysteem, oerwouden, wilde rivieren, groeiende planten en tropisch fruit. We ontmoeten de eigenaar Maria die ons alles zal vertellen over het proces van het ontwikkelen en plukken van de palmboom, we zullen ter plaatse worden getrakteerd op een speciale lunch. Daarna ontdekking van de Arenal-vulkaan met zijn prachtige meer dat zich aan zijn voeten uitstrekt, zijn paden en zijn hangbruggen.

Vertrek naar de Guanacaste-regio, we wandelen over de paden van het Nationaal Park en de oude stromen van de Arenal-vulkaan die zijn laatste vulkanische activiteit ervoer in 1968. Wandeling in de jungle, zeer mogelijke ontmoeting met neusberen, apen, toekans … met prachtige uitzicht op de vulkaan en het grootste meer van het land. Het is ook een broedgebied met landschappen van pampa's en savannes op het land van de afstammelingen van de Chorotega's.

Wat dacht u van de vulkaan Rincon de la Vieja, bestaande uit 9 kraters en het Nationale Park met zijn ketels, fumarolen en gigantische bomen. Er wordt van hem gezegd dat hij destijds als baken voor navigators diende, zo vaak barstte hij uit. De mogelijkheid om te genieten van de thermale baden en modderbaden.

Voor de rest van onze reis vertrekken we naar het bewolkte gebied van Monteverde, in de Cordillera de Tilaran, tussen de Central Valley en Guanacaste. Beroemd om zijn moerassen, wijnstokken, mossen en talloze varens. In de hoop de kans te krijgen om de beroemde en zeer zeldzame Quetzal te zien...

Een bezoek aan een koffieplantage is een must. U zult alles weten, van de oorsprong, de plantage tot het braden.

Zo eindigt onze fantastische reis in dit land van contrasten tussen vulkanen, nationale parken, vogels, apen, reptielen, bloemen, pampa's, Caribische kust, Atlantische kust.

We hebben er bewust voor gekozen om te verblijven in lodges midden in de natuur, met respect voor het milieu op menselijke schaal. Uitgerust met al het nodige comfort om een heerlijk moment van opschorting door te brengen!

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer: € 3.565,-

Toeslag eenpersoonskamer: € 370 €

Tweepersoonskamer om te delen op aanvraag

Borg van: € 900 per persoon

Gegarandeerde reis vanaf 20 personen.

De prijs is inclusief:

• Vluchten met Lufthansa (inclusief luchthaventaksen)

Brussel-Frankfurt: 11u20-12u20

Frankfurt-San José: 13.30 - 19.00 uur

San José-Frankfurt: 20:50 - 15:00 uur

Frankfurt-Brussel: 16:25 - 17:25 uur

• Halfpension met ¼ wijn of 2 frisdranken of bier en water + 1 natuursap

• De transfers vermeld in het programma

• Excursies vermeld in het programma met Franstalige gids

De prijs is exclusief:

• Maaltijden niet inbegrepen in het programma.

• Dranken exclusief maaltijden.

• Annulerings- en bijstands-/repatriëringsverzekering

Annuleringsvoorwaarden:

Annuleringskosten van 25% van de reissom bij annulering voor 24/11/2022

Annuleringskosten van 50% van de reissom bij annulering voor 24/12/2022

Geen restitutie na 25/12/2022

Ps: deze reis omvat reizen en bezoeken die een goede fysieke conditie vereisen.

U vindt alle informatie en details van deze reis via deze link COSTA RICA 2023

Data: dinsdag 24 januari t/m vrijdag 3 februari 2023

Vertrekadres: Brussels Airport Zaventem

Prijs: zie details hierboven

Uw inschrijving is van kracht na ontvangst van uw betaling.

Inschrijvingen gebeuren op volgorde van ontvangst van betaling.

Contactpersoon: Diane Michiels – Momentum Travel Manager

E-mail: diane@momentum-belgium.be

Mobiel: 0475/60 60 86

Share this event

bottom of page