top of page

Evenement

vr 27 mei

|

Knokke-Heist

CONFERENTIE ALZHEIMER OVERWINNEN door Bernard Hanseeuw

Welke toekomst voor ons geheugen? een lezing door Professor Neurologie Bernard Hanseeuw Z Pavillon du Zoute - Bronlaan 4 - Le Zoute Deelname: € 15 per persoon - Gevolgd door een gratis drankje

Inschrijvingen zijn gesloten
Andere evenementen bekijken
CONFERENTIE  ALZHEIMER OVERWINNEN door Bernard Hanseeuw
CONFERENTIE  ALZHEIMER OVERWINNEN door Bernard Hanseeuw

Uur en locatie

27 mei 2022, 18:30

Knokke-Heist, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist, België

Over dit evenement

Welke toekomst voor ons geheugen? Hoe de ziekte van Alzheimer te verslaan in de 21e eeuw. lezing door hoogleraar neurologie Barnard Hanseeuw

Bernard Hanseeuw, afgestudeerd in de geneeskunde in 2007 aan de Katholieke Universiteit Leuven, wijdde zijn proefschrift aan de vroege diagnose van de ziekte van Alzheimer met behulp van cognitieve tests en beeldvorming van de hersenen. Hij behaalde zijn klinische neurologie-certificering in 2014 en volgde daarna een postdoctorale opleiding aan het Massachusetts General Hospital, het academische ziekenhuis van de Harvard Medical School (Boston, VS). Onder supervisie van professoren Reisa Sperling en Keith Johnson trainde hij drie jaar in moleculaire beeldvorming door PET-scan.

Nieuwe radio-tracers maken het mogelijk om de kenmerkende laesies van de ziekte van Alzheimer (amyloïde plaques en neurofibrillaire laesies door tau-eiwit) gedurende het leven van patiënten te visualiseren en zo deze pathologie te detecteren vóór het eerste geheugenverlies. Onderzoek van Bernard Hanseeuw heeft aangetoond dat de ziekte van Alzheimer ongeveer tien jaar voor geheugenverlies begint en dat het verloop ervan in de hersenen kan worden gevolgd met behulp van moleculaire beeldvorming. Dit onderzoek maakt dus de weg vrij voor klinische proeven die potentiële preventieve behandelingen testen bij oudere personen met weinig of geen geheugenproblemen.

Sinds september 2018 is Bernard Hanseeuw professor neurologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij mededirecteur is van het Institute of Neuroscience en de Memory Clinic van de Cliniques Universitaires Saint-Luc. Zijn onderzoek wordt ondersteund door het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Alzheimer Research Foundation, de Queen Elisabeth Medical Foundation, de Leuven Foundation en de Saint-Luc Foundation. Hij onderhoudt ook een band met de Harvard Medical School, het Gordon Center for Medical Imaging, als instructeur in radiologie.

Tickets

  • ALZHEIMER

    Conferentie door Professor Bernard Hanseeuw

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page