top of page

Evenement

za 13 apr

|

Knokke-Heist

REGINALD MOREELS-CONFERENTIE

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
REGINALD MOREELS-CONFERENTIE
REGINALD MOREELS-CONFERENTIE

Uur en locatie

13 apr 2024, 18:00

Knokke-Heist, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist, België

Over dit evenement

ZATERDAG 13 APRIL - 18.00 uur - PAVILLON DU ZOUTE

CONFERENTIE

RÉGINALD MOREELS, OORLOGSCHIRUG


DE INKOMSTEN VAN DEZE CONFERENTIE ZULLEN VOLLEDIG WORDEN BETAALD AAN HET MEDISCH CENTRUM DAT IS GEMAAKT DOOR ARTS RÉGINALD MOREELS IN BENI


Réginald Moreels (74 jaar) was staatssecretaris en senator. Maar hij is en blijft vooral arts. Oprichter van Artsen zonder Grenzen in België en jarenlang voorzitter ervan. Hij werkte als chirurg in de gevaarlijkste regio’s, van Somalië tot Syrië.

Sinds 2014 werkt hij in Noord-Kivu, Congo, vanuit de stad Beni, in het epicentrum van een van de gevaarlijkste regio's ter wereld. De grond is vol schatten zoals goud, diamanten, coltan en kobalt. De velden en bossen zijn de speeltuin van een wirwar van milities, vaak gesteund door buurlanden die deze minerale rijkdommen in de gaten houden.

Dokter Moreels richtte Unichir (Chirurgisch Project Beni) op, met de steun van Architecten Zonder Grenzen, Ondernemers voor Ondernemers, Ingenieurs Zonder Grenzen en het Sint-Janshospitaal in Brugge. Naast het sturen van teams van gezondheidswerkers – die vrijwillig en tijdelijk reizen om in te grijpen – en medische apparatuur, wordt er een permanent zorg- en opleidingscentrum voor gezondheidswerkers gebouwd.

Voormalig minister van Ontwikkeling en chirurg Réginald Moreels, die in Oostende woont als hij niet in Congo is, zal spreken over zijn prestaties in Congo en het huidige Belgische beleid ontleden. Hij zal openhartig met ons spreken over zijn verplichtingen.

Deelname: 20€ per persoon

Mogelijkheid tot diner: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, drankje – 60€ per persoon. Reserveren verplicht uiterlijk drie dagen vóór de activiteit.

Betaling op rekening vanZCLUB BE45 7330 7421 0989 vereist reservering.


Tickets

  • REGINALD MOREELS

    € 20,00
    +€ 0,50 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page