top of page

Evenement

za 11 mei

|

HOEKE

CONCERT ROMINA LISCHKA

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
CONCERT ROMINA LISCHKA
CONCERT ROMINA LISCHKA

Uur en locatie

11 mei 2024, 19:30 – 21:00

HOEKE, 8340 Hoeke, België

Over dit evenement

ZATERDAG 11 MEI - 18.30 uur - KERK HOEKE

UITZONDERLIJK CONCERT

HARTHOR-CONCERT

ROMINA LISCHKA EN DOROTHEE MIELS

Dorothee Mields, sopraan

Romina Lischka, Viola da gamba

Harthor-gemalin

Dit concert in samenwerking met Artichok en Outhere Music viert de release van de schijf "My inner heart of Hearts" van het Hathor Consort, onder leiding van Romina Lischka, in Ramée. De mooie kerk Sint-Jacob de Meerdere de Hoeke zal de middeleeuwse en renaissanceklanken van dit uitzonderlijke concertprogramma benadrukken.

Romina Lischka

De Oostenrijkse Gambist Romina Lischka ontdekte op 13-jarige leeftijd de viola da gamba. Ze studeerde destijds gitaar in haar geboorteplaats Wenen. Aangetrokken door oude muziek volgde ze masterclasses bij Wieland Kuijken en Jordi Savall. Ze vervolgde haar studie bij Paolo Pandolfo aan de Schola Cantorum Basiliensis in Bazel, Zwitserland. In 2006 studeerde zij met grote onderscheiding af. In 2008 behaalde ze opnieuw een masterdiploma met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze studeerde bij Philippe Pierlot. In 2000 won Romina de wedstrijd "Prima la Musica" in Oostenrijk.

Dorothee Mields (sopraan)

Dorothee Mields wordt beschouwd als een van de grootste vertolkers van muziek uit de 17e en 18e eeuw. Ze wordt door publiek en critici gewaardeerd om haar unieke toon en haar ontroerende interpretaties.

De Duitse sopraan treedt regelmatig op met onder meer Collegium Vocale Gent, Bach Collegium Japan, Nederlandse Bachvereniging en Klangforum Wien.

Dorothee Mields trad al twee keer op als solist bij het Concertgebouworkest, telkens in werken van Johann Sebastian Bach onder leiding van Philippe Herreweghe: in 2004 in de Matthäus-Passion en in december 2017 in de "Hohe Mis".

Hoekse kerk

De eerste vermelding van de kerk dateert uit het jaar 1260. In 1637-1640 werd de kerk gerestaureerd nadat ze ten prooi was gevallen aan bedelaars. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de kerk het doelwit van geallieerde bombardementen en werd na de oorlog gerestaureerd. Ondanks de oorlog zijn er veel oude stukken bewaard gebleven, zoals grafstenen uit de 16e eeuw en schilderijen uit de 16e eeuw. Ook het orgel verdient aandacht. Veel pelgrims op weg naar Santiago de Compostela stoppen daar. Er staat zelfs een bord waarop het aantal afgelegde kilometers staat vermeld.

In dit pocketconcertseizoen 2024 met de Artichok-vereniging van Sohie van der Stegen zijn we verheugd de samenwerking met muzieklabel Outhere aan te kondigen, ter viering van hun 20 jaar muzikale uitmuntendheid.

Tickets

  • ROMINA LISCHKA-CONCERT

    € 30,00
    +€ 0,75 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page