top of page

Evenement

do 18 apr

|

Elsene

POCKET-CONCERT

De inschrijvingen zijn gesloten
Zie andere evenementen
POCKET-CONCERT
POCKET-CONCERT

Uur en locatie

18 apr 2024, 19:30 – 21:30

Elsene, Vleurgatsesteenweg 73, 1050 Elsene, Brussel

Over dit evenement

DONDERDAG 18 APRIL – 19.30 uur - WORKSHOP ISABELLE de BROCHGRAVE - BRUSSEL

CONCERT 

THEO OULD

Wat is er geschikter voor dit “toverlantaarn”-programma dan de glinsterende creaties van Isabelle de Borchgrave in het hart van haar atelier in Elsene? Het magische universum van deze werken vormt de ideale setting voor de accordeon, dit verbazingwekkende instrument in de handen van een wonderbaarlijke jonge muzikant: Théo Ould.


Over Théo Ould

Op slechts 25-jarige leeftijd beschouwt Théo Ould muzikale expressie als een totale kunst en onderzoekt hij alle mogelijkheden van zijn instrument, de accordeon, waarvan hij de kleuren met grote trots verdedigt. De jonge muzikant, bijgenaamd de ‘Stromae’ van de accordeon, is genomineerd voor de Victoires de la Musique Classique, in de categorie ‘openbaring, instrumentale solist’ in 2023.

Théo Ould legt de keuze van zijn instrument uit:

Wat ik echt leuk vind aan muziek, is iets creëren. Ik ben geen componist, ik weet niet hoe ik moet componeren, ik ben geen schrijver, ik weet niet hoe ik moet schrijven. Maar als ik aan een project denk, creëer ik er een deel van. In mijn volgende album staan de helft van de stukken die ik in opdracht heb gemaakt, de andere helft zijn nieuwe arrangementen. Dit is zeker een beperking van de accordeon, aangezien we niet veel repertoire hebben, maar uiteindelijk maakt het het een kracht.

Dit (in)pocketconcert is zijn eerste Belgische date!


Over de workshop van Isabelle de Borchgrave

Gelegen aan de Vleurgatsteenweg, op een steenworp afstand van het Flageyplein, is de huis-atelier-kunstgalerij van Isabelle de Brochrage een klein juweeltje van de Brusselse kunstscène.

Neem plaats tussen de gigantische werktafels, de kleurrijke papieren jurken die aan het glazen plafond hangen, de mezzaninegangen, de patio, dit hele universum, spectaculair en warm, kleurrijk en uitnodigend tegelijk, voor een concert in perfecte osmose tussen muziek en beelden.


Over het programma

Zijn eerste album Laterna Magica,uitgebracht door Alpha Classics, mengt de barokmuziek van Bach en Rameau met de melancholische melodieën van Granados en Tsjaikovski, alvorens te vliegen naar het hedendaagse repertoire van Campo en Gubitsch (waaronder drie nieuwe stukken voor accordeon en elektronica).


Vleurgatsesteenweg 73/A, 1050 Brussel

Tickets

  • CONCERT

    € 35,00
    +€ 0,88 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share this event

bottom of page